Täältä löydät tarinan minusta ja matkastani Tarot- korttien kanssa. Kerron myös, millä tavoin tällä hetkellä hyödynnän Tarot- kortteja, ja mikä minulle on juuri nyt tärkeää.

-Talvi

Oma tarinani

Kuka minä olen? Itse asiassa se ei minusta ole ollenkaan olennainen kysymys – ajattelen, että Tarot- kortit ovat minua itseäni tärkeämmät, joten ne puhukoot puolestaan. Jaan teille kuitenkin oman tarinani Tarot- korttien kanssa, koska on tärkeää ymmärtää, että me jokainen lähdemme ja aloitamme jostakin.

Sukelletaan siis ensin kauas menneisyyteen, ja siitä kohti nykypäivää.

Sain ensimmäisen kosketukseni Tarot- kortteihin ja ennustamiseen jo aivan lapsuudessani. Äitini ystävä oli heidän ystäväpiirinsä luotettu ennustaja, ja muistan, että noin kaksi kertaa vuodessa he kokoontuivat istumaan iltaa yhdessä, ja samalla oli mahdollista saada myös ennustus. Lapsena olin todella kiinnostunut tästä, ja odotin kuumeisesti, että täyttäisin 15 vuotta, joka oli äitini ystävän ikäraja ennustusten tekemiseen.

Kun sitten täytin 15 vuotta, pääsin mukaan tähän kaksi kertaa vuodessa toistuvaan ennustusten rytmiin. Koin suurta vetoa Tarot- kortteihin, mutta ajattelin, että enhän minä, tavallinen tyttö, voisi ikinä sellaisia käyttää. Niissä oli jotakin niin kertakaikkisen maagista ja pyhää.

Vaikka nykyään en voisi ajatellakaan ennustavani tulevaisuutta korteista, sain kuitenkin sen avulla ensikosketuksen kortteihin ja näin, miten suuri voima niissä voi parhaimmillaan olla.

Kuva: Vilhelmiina Visuals

Vuodet vierivät ja ennustukset harvenivat. Sitten monen onnellisen sattuman kautta elämääni tuli uusi ystävä, jonka elämässä kortit olivat tärkeässä roolissa. Myös hänen äitinsä oli taitava korttien tulkitsija. Heidän kanssaan opin ymmärtämään, että meissä kaikissa on kyky käyttää kortteja. Se ei ole magiikkaa, joka edellyttää jotain erityisiä, poikkeuksellisia näkijän kykyjä. Aloin haaveilla omasta Tarot- pakasta.

Sitten tuli koronapandemia. Yhtäkkiä minulla oli enemmän vapaa-aikaa kuin vuosiin, ja toisaalta myös palava halu ymmärtää maailmaa ja itseäni. Miten elämä olikin niin arvaamatonta. Miten sitä voisi selittää? Miten omia reaktioitaan voisi selittää? Voisiko korteista löytää vastauksia?

Pyysin ystävältäni suositusta siitä, miten ihmeessä päästä alkuun. Minkä pakan hankkisin, entä minkä kirjan? Ystäväni suositteli Rider-Waite-Smith- pakkaa sekä Liz Deanin kirjaa, jossa Tarot- korttien perinteiset merkitykset on avattu. Hän myös lainasi minulle nipun kirjoja, jotta pääsisin alkuun.

Siitä se sitten lähti. Uppouduin Tarot- korttien merkityksiin, historiaan, mytologiaan, astrologian perusteisiin, eläinradan merkkeihin, numerologiaan, chakroihin, intuitioon… Tämä kaikki vei minut täysin mennessään. Kun löysin Lindsay Mackin podcastin, syveni ymmärrykseni Tarot- korteista aivan huikeasti. Miten ihana maailma tämä onkaan!

Kuva: Vilhelmiina Visuals

En itse ollenkaan ennusta tulevaa. Minulle Tarot- korttien merkitys ja viesti kiteytyy nykyhetkessä. Me jokainen rakennamme omaa tulevaisuuttamme. Tässä Tarot- kortit voivat auttaa. Ne ovat meidän alitajuntamme sanansaattaja, ja yhteisen tietoisuuden konkreettinen ilmentymä. Voimme ottaa niiden viesteistä käyttöömme juuri sen mitä tarvitsemme, ja jättää muun sivuun.

Ja vaikka itse olenkin halunnut perehtyä laajasti erilaisiin teorioihin ja ajattelumalleihin Tarot- korttien ympärillä, on tärkeää ymmärtää, että se ei ole ollenkaan välttämätöntä, jotta kortteja voisi hyödyntää. Lähtökohtaisesti se, että tulkitsee kortteja omista lähtökohdista, riittää.

Näillä sivuilla on koottuna omia ajatuksiani Tarot- korteista. Erityisen tärkeäksi olen kokenut sen, että voin jakaa täällä Tarot- kortteihin liittyvää tietoa suomeksi. Loppujen lopuksi tällaisia ilmaisia, suomenkielisiä tiedonlähteitä on melko vähän, ja haluan ajatella, että jokaisella meistä pitäisi olla saatavillamme vähintäänkin perustiedot Tarot- korteista ilman rahallista panostusta. Teen myös Tarot- aiheista podcastia, jonka löydät täältä sivuiltani sekä esimerkiksi Spotifysta.

Suuri tavoitteeni on mahdollistaa kaikille tasavertaisesti Tarot- korttien käyttäminen osana elämää, omana suunnannäyttäjänä ja valona pimeydessä. Haluan tehdä töitä sen eteen, että Tarot- kortteihin liittyvät uskomukset ja negatiivinen maine vähitellen väistyisivät.

Tiedon jakamisen lisäksi teen jonkin verran tulkintoja muille, ja saan siitä itsekin todella paljon. Upeimpia kokemuksia ovat olleet useamman tulkinnan kokonaisuudet, joissa valmennuksellisin keinoin haetaan suuntaa ja ratkaisuja useamman viikon ajan, ja keskitytään henkisen kasvun teemaan.

Minulla on myös Tarot-koulu, ja lisäksi valmennan henkisen alan yrittäjiä kasvattamaan yritystoimintaansa sekä hyödyntämään Tarotia asiakastyössä.

Toivottavasti sinulle on iloa vinkeistä, joita täällä jaan. Otan mielelläni palautetta ja ideoita vastaan, joten olethan yhteydessä.

-Talvi