Ajatuksia ennustamisesta

Itse en ennusta Tarot-korteista. Ajatus siitä, että tulevaisuus olisi ennalta määrätty tai kiinteä, tuntuu minusta vaikealta ymmärtää.

Ajattelen, että rakennamme tulevaisuuttamme jokaisessa hetkessä. Jokaisessa valinnassa, päätöksessä, tekemisessä ja tekemättä jättämisessä. Tulevaisuus on avoin, ja meillä on vapaa tahto sekä vapaus unelmoida. Ajattelen, että se, miten suhtaudumme tulevaisuuteen, mitä odotamme siltä, ja mitä itse haluamme olla ja toteuttaa, vaikuttaa siihen, millaiseksi se muodostuu.

Pureudutaan hetkeksi haasteisiin, joita ennustaminen tuo mukanaan. Kun ennustamme jotakin, luomme eteemme näkymän siitä, millainen tulevaisuus on. Se alkaa muokata ajatteluamme, ja siitä tulee kuin jokin ennalta nähty tosiasia, joka alkaa vallata jalansijaa ajattelussamme ja siinä, mitä pidämme mahdollisena tulevaisuuttamme koskien.

Tämä ei ole suinkaan ongelmatonta. Sillä, mihin keskitymme, on tapana alkaa muodostaa todellisuuttamme. Tulevaisuus rakentuu tässä hetkessä, ei tulevaisuudessa.

Jos nostat esimerkiksi kortin Sauvojen neljä (jossa on perinteisesti kuvattuna iloisia ihmisiä juhlatunnelmassa), saatat alkaa ajatella, että tulet tulevaisuudessa viettämään paljon aikaa ystäviesi kanssa, juhlimaan ja olemaan sosiaalinen. Jos nostat kortin Lanttien yhdeksän (jossa on perinteisestä kuvattu tyytyväiseltä ja vauraalta näyttävä hahmo kulkemassa puutarhassa), saatat alkaa ajatella, että tulet olemaan tyytyväinen saavutuksiisi ja kaikkeen siihen, mitä olet omalla toiminnallasi itsellesi mahdollistanut.

Nämä kortit ja ajatukset voivat saada paljon hyvää aikaan. Voi olla, että alat aktiivisemmin ajatella ystäviäsi, mahdollisuuksia viettää aikaa heidän kanssaan, tai saatat alkaa kiinnittää huomiota kiitollisuuteen ja saavutuksiisi. Huomaat, että alat odottaa näitä asioita tapahtuvaksi ja tiedostamattasi myös edistät niitä ja kiinnität niiden ilmentymiin arjessasi huomiota.

Tästä päästään ennustamisen suurimpaan haasteeseen. Jospa nostamasi kortti onkin tunnelmaltaan huolestuttava, stressaava tai jopa pelottava? Mitä silloin tapahtuu?

Jos nostat esimerkiksi kortin Miekkojen yhdeksän (jossa on perinteisesti kuvattu pimeässä, painajaisten keskellä tuskaisena oleva hahmo), mitä silloin alat ajatella? Millainen varjo tulevaisuutesi ylle laskeutuu? Jos nostat kortin Torni (jossa on perinteisesti kuvattu palava torni, josta ihmisiä syöksyy alas), mitä silloin alat ajatella? Alkaako tulevaisuuteesi ja siihen, mitä siitä ajattelet, nousta huolia, pelkoja, epävarmuutta?

Ajattelullamme ja sillä, miten suhtaudumme tulevaisuuteemme, on äärimmäisen suuri voima. Se, missä näemme itsemme huomenna, ensi kuussa tai ensi vuonna, rakentaa tulevaisuuttamme. Me kuljemme kohti tätä ajatusta ja sen varaan rakentaen.

Ennustaminen, Tarot-korteista tai millä tahansa välineellä, on hyvin riskialtista, jos ei tunnista, millaisia kuvia tulevaisuudesta rakentaa ja jos ei ole sisäistänyt sitä, mikä voima tulevaisuuden visioilla meihin on.

Jos ennustat tulevaisuutta, kannustan sinua arvioimaan, miten näitä riskejä tunnistat ja miten suojelet omaa tulevaisuuden minääsi, unelmiasi ja tavoitteitasi siltä, mitä kortit eteesi nostavat.

Kannustan ensisijaisesti hyödyntämään Tarot-kortteja nykyhetkestä käsin. Sen sijaan, että kysyisit “Mitä minulle tapahtuu?”, voit kysyä “Mitä minä juuri nyt tarvitsen?”, “Mistä voisin juuri nyt löytää inspiraatiota?” tai “Missä elämäni osa-alueessa minun on tärkeää kehittää itseäni?”

Ota avoimin mielin vastuu itsestäsi, tulevaisuudestasi sekä sen rakentamisesta. Tarot on upea apuväline itsereflektioon, uusien näkökulmien löytämiseen ja intuition vahvistamiseen.