Miten oppia tulkitsemaan Tarot-kortteja

Itse asiassa vastaus tähän kysymykseen on yksinkertaisuudessaan helppo.
Tulkitsemalla niitä. Tarttumalla korttipakkaan säännöllisesti.

Usein minkä tahansa uuden aloittamiseen liittyy jonkinlainen kynnys. Tämä kynnys voi olla korkea tai matala, ja se saattaa jäädä kokonaan ylittämättä, jos se tuntuu liian korkealta. Tarot- korttien kohdalla voi tuntua, että sisäistettävä kokonaisuus on liian suuri tai että korttien tulkitsemiseen tarvitaan erityisiä henkisiä kykyjä. Tällöin aloittaminen saattaa kokonaan jäädä tekemättä.

Haluan auttaa sinua ylittämään tämän kynnyksen.

Jos haluat oppia tulkitsemaan kortteja itsellesi sekä saada niistä iloa ja hyötyä omaan elämääsi, et tarvitse muuta kuin motivaatiota sekä Tarot- pakan, ja hetken verran omaa aikaa.

Kun kiinnität huomiota viiteen asiaan, joista sinulle seuraavaksi kerron, aloittamisen kynnys madaltuu huomattavasti.

  1. Kaikki alkaa läheiseltä ja tärkeältä tuntuvasta korttipakasta. Jos sinulla ei vielä ole Tarot- kortteja, hanki sellaiset kortit, joista todella pidät, ja jotka vetävät sinua puoleensa. Voit myös aloittaa tulkintojen tekemisen oraakkelikorteilla, jos Tarot- kortit tuntuvat etäisiltä tai vaativilta. Tärkeää on, että pakka puhuttelee sinua ja sen kuvasto sekä värimaailma miellyttävät sinua. Sen on tärkeää tuntua “omalta”.
  2. Korttien viestit välittyvät niiden kuvaston kautta. Me elämme elämäämme symbolien ja tarinoiden ympäröiminä, ja meissä on sisäänrakennettu kyky luoda merkityksiä pienimmistäkin kuvallisista vihjeistä. Lisäksi mielemme rakentaa jatkuvasti tarinaa sekä meistä itsestämme että elämämme merkityksestä. Oikeastaan kaikki muistomme ovat itse luomamme tarina menneisyydestä. Voit ajatella vaikkapa luolamaalauksia, keskiajan kirkkotaidetta tai ystäväsi viimeisintä somepäivitystä. Niissä kaikissa on viesti ja tarina, jonka voit tulkita, juuri sinulle ominaisella tavalla. Sama pätee Tarot- kortteihin. Luota tähän kykyysi, sillä juuri sen avulla tulkintasi syntyvät.
  3. Tutustu korttien vakiintuneisiin tulkintoihin. Usein korttipakan mukana tulee vihko tai kirjanen, jossa avataan korttien perinteisiä merkityksiä. Siihen kannattaa tutustua ja hyödyntää sitä omien tulkintojen tukena. Erityisen hyödyllistä on pohtia, tuntuvatko nuo tulkinnat sinusta oikeilta vai tulkitsetko kortin merkityksen eri tavalla? Sinun tulkintasi on aina oikea juuri sinulle, eli luota omaan tulkintaasi.
  4. Keskity nykyhetkeen. Kysyitpä korteilta mitä tahansa, ne usein vastaavat tavalla, joka kertoo siitä, mitä on meneillään juuri nyt. Nykyhetki on kaikki, mitä meillä loppupeleissä on. Tässä ja nyt.
  5. Nosta kortteja säännöllisesti. Varaa itsellesi hetki korttien kanssa esimerkiksi päivittäin, viikoittain tai kerran kuussa. Tärkeää on muodostaa rutiini, jolloin sinun ja korttien välille vähitellen muodostuu yhteys.

Käytännössä et tarvitse muuta. Jokaisen nostamasi kortin merkitys muodostuu oman elämänkokemuksesi ja omien tuntemustesi pohjalta. Voit tarvittaessa myös nojata vakiintuneisiin tulkintoihin. Pidä huomiosi lähtökohtaisesti nykyhetkessä. Vähitellen alat oppia korttien kieltä sujuvammin. Luota tähän, ja luota kykyysi. Sinussa on kaikki, mitä tarvitset.