Toistuvat kortit

Toistuvat kortit voivat herättää ristiriitaisia tunteita. Miksi jokin kortti toistuu ja toistuu viikosta tai päivästä toiseen? Varsinkin, jos ei täysin ymmärrä, mihin se liittyy? Vainoaako se? Vai onko kaikki vain sattumaa?

Toistuvat kortit ovat asia, joka tulee sinulle varmasti tutuksi, jos hyödynnät kortteja säännöllisesti. Käytännössä sama kortti tai kortit toistuvat sinnikkäästi – nostitpa kortteja itsellesi tai muille, vain yhden tai useita kortteja kerralla. Riippuen toistuvasta kortista, ne voivat aiheuttaa sinulle hyvin erilaisia tuntemuksia. Itse nykyään ilahdun, jos huomaan jonkun kortin toistuvan. Tiedän, että sillä on minulle asiaa.

Tiedän kuitenkin, että aina ei ole yhtä hyvät fiilikset, kun sama kortti toistuu. Itse nostin kolmena peräkkäisenä päivänä “päivän korttina” Torni- kortin, ja se tuntui piinaavalta. Vaikka kuinka tietäisi, että kaikki kortit tuovat meille positiivista ja itseämme kehittävää viestiä, on Torni kuitenkin aina jonkin yllättävän muutoksen kortti, joko sisäisesti tai ulkoisesti. Ei tuntunut miellyttävältä nähdä korttia joka päivä ja ajatella, että ei voi olla totta, taas!

Periaatteessa toistuvat kortit viestivät meille ainakin kahdella tavalla. Niistä muutama sana tässä:

  1. Toistuva kortti voi pyytää sinua kiinnittämään huomiota energiaan, josta et ole tietoinen. Tässä tapauksessa on usein niin, että olemme jonkin kortin energiassa, ja jokin muutos on meissä käynnissä aktiivisesti, mutta emme vain tiedosta sitä riittävästi. Toistuva kortti tulee ikään kuin herättelemään meitä ja huikkaamaan, että “hei, huomaa minut!”. Yleensä, jos toistuva kortti ihmetyttää sinua, etkä oikein saa kiinni siitä, miksi se toistuu tai mikä sen viesti on, usein on kyse juuri tästä tilanteesta. Silloin kannattaa pysähtyä kortin viestin äärelle ja pohtia, miten itse kortin tulkitsee. Mikä on sen viesti? Onko jokin sellainen asia elämässä, johon tuo tulkinta voisi liittyä? Yleensä korttia tulkitsemalla tilanne selkiytyy ja kortti myös todennäköisesti alkaa nousta sinulle vähemmän, jos aidosti tunnistat tilanteesi ja työstät sitä eteenpäin.
  2. Toistuva kortti voi myös haluta kehittyä sinun kanssasi. Se nousee ikään kuin opettajana seuraksesi, ja haluaa, että opettelet sen merkitystä yhdessä sen kanssa. Olet tavallaan opintomatkalla tämän kortin kanssa, ja syvennät ymmärrystäsi siitä tulkitsemalla ja pohtimalla sitä aktiivisesti. Tämä on yleensä se reitti, jonka avulla suhteemme Tarot- kortteihin syvenee ja tulkinnoista ja merkityksistä alkaa tulla omakohtaisia. Toimiva tapa on esimerkiksi kirjata itselle ylös, miten korttia juuri nyt tulkitsee ja mitä merkityksiä siihen päivä- ja viikkotasolla kiinnittyy lisää. Hyödyllistä on yhdistää tätä tulkintaa siihen, mitä juuri kyseisenä ajanjaksona käyt läpi elämässäsi. Yleensä kortti ei näyttäydy sinulle enää niin paljon, kun olet sisäistänyt sen merkityksestä jotakin henkilökohtaista ja sinulle itsellesi uutta.

Toistuvat kortit siis antavat meille mahdollisuuden oppia jotakin lisää itsestämme ja siinä samalla myös korteista itsestään. Niillä on aina jokin tärkeä viesti, ja ne pyytävät meitä kiinnittämään huomiota itseensä. Se, miten ja miksi Tarot- kortit pystyvät toimimaan tällä tavalla, eli toistumaan ja toistumaan kaikkia todennäköisyyksiä vastaan, on osa sitä upeaa salaperäisyyttä ja kauneutta, joka niiden kanssa työskentelemiseen liittyy.